top of page

Fake it, 'till you make it?…

Never underestimate your audience…they may really get your "jokes"!



Fake it ‘till you make it. Aud tot mai des expresia asta in ultimul timp. Si stiti parerea mea despre clisee...


Sincer, nu prea sunt de acord cu genul asta de "filozofie"… mai ales in business. E greu sa "pacalesti". Si, daca reusesti, e foarte stresant si e pe termen scurt. Nu o poti face la nesfarsit. Nu poti promite mai mult decat poti livra. Am cazut si eu in capcana asta acum 3 ani. Credeam ca mai multi clienti inseamna mai bine si mai profitabil. Am luat mai multi decat puteam duce (2 relocari de companie si 2 studii pentru proiecte rezidentiale, in acelasi timp). Nu am facut decat sa muncesc foarte mult, cu rezultate mediocre (fata de standardele pe care mi le setez). O sa revin cu un post despre "marimea" clientilor ;)


Nici cu imaginea ta nu te poti juca. Poate cel mult sa experimentezi. Totusi, nu esti masina pe care o conduci. Nu esti costumul pe care il porti. Nu esti restaurantele si cluburile pe unde mergi. Nu esti persoanele "influente" si starurile din diferite industrii, cu care te afisezi. Nu te definesc prietenii tai cei mai buni. Esti toate acestea la un loc! Sau, mai bine zis, esti exact starea de spirit pe care cele de mai sus, te fac sa o transmiti celorlalti.


Dar, totusi, ce faci cand esti la inceput si vrei mult enorm de mult? Cand nu ai cum sa nu te compari cu ceilalti, cu toti...si te uiti in sus la ei, ca si cum le-ai fi dat voit un avans. Cand stii cat poti, iti vine sa sari cateva etape intermediare, care par asa de boring in comparatie cu dorinta ta de afirmare. Cate masti iti poti permite sa poti? Sigur, interbarile de genul asta au raspunsuri complicate…si mie imi plac nuantele. Unele reguli de "razboi" spun sa te arati puternic cand esti slab si sa pari vulnerabil cand esti puternic. Nu si la inceput. Mai ales in business! Trebuie sa construiesti pe o fundatie solida si sa fii sincer si autentic.


Build it, and it will come! Mi-a luat ceva timp sa ma prind de expresia asta. Pare simpla si stupida. Dar, de fapt, este plina de sens. In mintea mea, it goes something like this: lamentarile si zmiorcaielile de genul "as putea sa fac si eu, dar nu am bani si, oricum, eu sunt prea cinstit pentru hotia din jurul meu, blah...", sunt inutile. Eu cred ca neabaterea de la propriile principii e o strategie castigatoare pe termen lung; o idee de afaceri buna, isi va gasi intotdeauna si finantare si concretizare. Banalul deja "Daca vrei, poti", chiar functioneaza. Construieste ceva. Orice. Ceva in care crezi si la care simti ca te pricepi. Acel CEVA pe care il astepti - bani, faima, recunostere sociala, chicks :), va veni mai devreme sau mai tarziu. Si daca acel CEVA este falimentul, esecul? Ce daca! Tot a venit ceva...nimic nu e mai ingrozitor decat sa astepti sa nu ti se intample nimic. Macar vei stii cand sa te opresti.


Life can be good!

77 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page