top of page

Business Gangsta Talk (WTF?!?)

Are you talking to me? Are you talking to me, biatch? ;)



Cred ca in maxim un an - doi, as putea scrie o carte (sau macar un capitol bine documentat) despre "Psihologia Intalnirilor de Afaceri" ;) Am multe intalniri de acest gen la activ. Daca anul trecut "crema" business-ului autohton se intalnea la Marriott, anul asta Hilton-ul a redevenit la moda. Daca la Galleron se tin intalniri dintre cele mai diferite, la cafenelele din Dorobanti, toata lumea "face imobiliare".


Dar nu despre locuri vreau sa vorbesc, ci despre atitudini. Nu se mai poarta sa vorbesti doar "romgleza". Acum nu esti cool daca nu folosesti si cateva cuvinte slang intr-o discutie de afaceri (like plm and stuff). Pana mai ieri-alaltaieri, genul asta de "discurs" era folosit de oameni de afaceri cam trecuti de prima tinerete, care stransesera ceva banuti si afisau o pseudo-experienta de business. Acum se raspandeste: de la tineri antreprenori pana la avocati si corporatisti cu pretentii – they’re all sticking and withdrawing their dearest memeber...if you know what I mean ;)


Pana si expatii s-au adaptat. Stii ce se spune despre primele cuvinte ce trebuie sa fie invatate intr-o limba straina. Acum 2 saptamani, un simpatic om de afaceri indian, a enuntat foarte plastic o realitate romaneasca: "Pwla meu, everything is about spaga here", his exact quote :)


Care sa fie explicatia unui astfel de limbaj? Prea multi "alpha males" care s-au apucat de afaceri? Sau se vrea un semn al puterii (I’m so fu#&ing powerfull...I can even afford to talk d&rty)? Who cares? Sometimes I like it, sometimes I don’t. Sometimes is funny, sometimes is not. Sau cum spunea cineva: "There are no dirty words, only dirty mouths"…or not?

11 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page